Lucian Bode, ministrul de Interne a afirmat că în cazul incendiului de la Constanța au decedat, de fapt, șapte persoane, nu nouă așa cum au anunțat reprezentanții de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU). Informația a fost confirmată prima dată de procurorul de caz, care a clarificat situația privind numărul deceselor.

Iată cele mai importante declarații ale ministrului de Interne:

  • S-a petrecut o tragedie. Șapte oameni au murit în urmă incendiului. Transmit condoleanțe familiilor îndoliate. Așa cum știți, a fost prezentat de ISU o fișa a incendiului. La ora 9:48 am fost sesizați prin 112, la 9.53 a fost activat planul roșu, la 9.56 au fost chemați pompierii.
  • Incendiul a fost lichidat în mai puțin de o oră. Am intervenit cu mijloace din Constanța, 61 la numar, la care s-au adăugat forțe din Călărași, Galați, Ialomița.
  • În spital, la ora producerii incendiului erau 125 de pacienți, 10 la terapie intensivă
  • În acest mom investigatorii clarifică dacă spitalul avea sau nu autorizația de securitate la incendiu
  • Am avut un control în luna noiembrie 2020 și anul acesta în februarie. Acolo au fost constatate nereguli și disfuncționalități. Raed Arafat va vorbi mai multe despre acest lucru.
  • La fața locului s-au prezentat mai mulți specialiști de la criminalistică. Anchetă a fost preluată de tribunalul din Constanța. Pe măsură ce ajungem la concluzii, le vom comunica.
  • Prioritatea zero a fost ca toți pacienții evacuați sunt în siguranță.
  • Sunt 42 de pacienți la UPU și 64 în celelalte spitale.
  • Cifra corectă: 7 persoane care și-au pierdut viața. 5 în spital și 2 după ce au fost transferați la celelalte spitale. Eu va spun public: 7 oameni au murit

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri