România a atins cu greu o rată de vaccinare de circa 33%, deși a avut un început lăudabil al campaniei. În prezent, pare că lucrurile prind viteză, ținând cont de violența cu care valul al patrulea al pandemiei a lovit. Ce-i drept, mai bine mai târziu decât nicioadată. Carmen Uscatu, una dintre fondatoarele Asociației Dăruiește Viață, îndeamnă și ea românii să se vaccineze: cancerul nu are vaccin.

”Nu știu când am devenit noi, alături de bulgari, cei mai deștepți din Europa și nu mai credem în știință. Vaccinul este soluția medicală cu ajutorul căreia au fost eradicate atâtea boli, de-a lungul timpului, cu anumite excepții. Vaccinați-vă, cancerul nu are vaccin”, a declarat Uscatu, pentru wall-street.ro.

În plus, aceasta insistă că românii ar trebui să renunțe la injuriile și certurile dintre vacciniști și nevacciniști.

”Cred că certurile noastra ar trebui să ajungă la liderii politici, acolo ar trebui să meargă toată furia noastră. Nu trebuie să ne certăm între noi, pentru că suntem în aceeași oală”, a mai spus fondatoarea Dăruiește Viață.

Totodată, aceasta amintește și de medicii care se declară împotriva vaccinării.

”Nu te poți numi medic dacă nu ești adeptul vaccinării. Cred că acestora ar trebui să li se ridice dreptul de liberă practică”, a adăugat Uscatu.

Uscatu critică autoritățile pentru lipsa de acțiune a autorităților în sectorul Sănătății, având în vedere că secțiile de ATI ale spitatelor din România sunt în același stadiu, și nu numai Terapia Intensivă. Aceasta precizează că spitalele românești sunt încă pline de infecții nozocomiale, iar pacienții cronici sunt din nou în pericol.

”Nu știu în ce moment am ajuns să nu ne mai pese de cei de lângă noi. Nu înțeleg cum cei care nu se vaccinează nu se gândesc că, din nou, pacienții cronici sunt puși în pericol și e nedrept. Oamenii care au tumori nu se mai pot opera, pentru că spitalele devin exclusiv COVID. Cancerul nu are vaccin”, a insistat Uscatu.

Totodată, aceasta ține să aducă aminte românilor că ATI-ul nu este locul din care oamenii pleacă acasă. Odată ajunși în secțiile de Terapie Intensivă, șansele de recuperare scad.

„Campania de vaccinare a fost însoțită de o politică greșită, motiv pentru care ne confruntăm, din nou, cu un număr exponențial de bolnavi, cu forme severe și pentru care se găsesc greu locuri în spitale”, a conchis Uscatu.

Până astăzi, 7 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.706.882 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 9.159 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.496.473 de pacienți au fost declarați vindecați. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 5.293 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 50 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 18.485. Dintre acestea, 1.868 sunt internate la ATI. Din totalul pacienților internați, 314 sunt minori, 283 fiind internați în secții și 31 la ATI.

Sursa foto: Carmen Uscatu/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri