Dimensiunile valului patru sperie românii și îi îndeamnă la vaccinare. Cererea pentru imunizare a crescut în ultimele zile, motiv pentru care zeci de centre de vaccinare își reiau programul, iar altele se redeschid.

Un număr de 88 de centre de vaccinare din cele 246 active și-au reluat activitatea, după o bună perioadă de suspendare. În plus, 70% dintre centrele cu program redus au revenit la programul normal de lucru, 12 ore.

În plus, a fost înregistrată o creștere de circa 47% a prezenței la vaccinare pentru prima doză.

În prezent, sunt deschise aproximativ 655 de centre active în care se pot vaccina 90.000 de persoane pe zi.

Totodată, Bucureștiul, Clujul și Sibiul sunt cele trei regiuni din România în care rata de vaccinare este de peste 40%.

Doza trei în România

Agenția Europeană a Medicamentului a autorizat vaccinarea cu doza trei la nivelul Europei. În plus, schema completă de vaccinare va cuprinde trei doze pentru persoanele din categorii vulnerabile încă de la începutul imunizării.

În acest sens, cea de-a treia doză se va administra la 28 de zile distanță față de cea de-a doua.

Retail jobs

Dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a precizat că va urma o centralizare a categoriilor de persoane care au nevoie de trei doze, urmând să fie actualizată și platforma de vaccinare.

”Pentru vaccinul Johnson nu este încă recomandată cea de-a treia doză, însă compania a depus documentația la FDA pentru o a doua doză din același vaccin. Sunt peste 840.000 de persoane care au primit serul de la Johson, în România”, a adăugat Gheorghiță.

În ultimele 24 de ore, peste 60.000 de persoane s-au imunizat anti-COVID, peste 5,6 milioane de români fiind vaccinați în prezent.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri F