Rata de incidență a depășit pragul de 16 la mia de locuitori în București, mai mult decât dublu față decât nivelul la care se afla în prima zi a lunii octombrie.

Rata de incidență cumulată calculată la 14 zile a ajuns la 16,1 la mia de locuitori, conform datelor prezentate de către Direcția de Sănătate Publică București. În prima zi a lunii octombrie, aceasta se situa la 7,68 la mia de locuitori.

Conform ultimei raportări a Grupului de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore au fost raportate 3.123 de cazuri noi de COVID-19, doar în București. La nivel național, numărul total de cazuri raportate a fost de 15.828, în urma a 26.436 de teste RT-PCR și 41.219 teste rapide antigenice.

Pe 15 octombrie, Grupul tehnico-ştiinţific din cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis să respingă propunerea Institutului Naţional de Sănătate Publică privind carantinarea municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, a anunţat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

"Astăzi, a avut loc întâlnirea Grupului tehnico-ştiinţific, în cadrul căruia ne-am consultat pe propunerea INSP de carantinare a Bucureşti - Ilfov. Hotărârea votată, în majoritatea grupului, a fost de a nu se carantina Bucureşti - Ilfov. Aceasta va fi propunerea care va merge către CNSU şi care, în cursul zilei de astăzi, va fi prezentată miniştrilor şi membrilor CNSU, pentru că nu sunt doar miniştri acolo şi premierul. Unu - de a nu se institui măsura. Doi - de a se întări toate măsurile de control şi de implementare a măsurilor de inspecţie care există până acum. Trei - propunerea de a abilita Grupul tehnico-ştiinţific şi INSP de a veni cu măsuri suplimentare peste cele care există acum", a declarat Arafat.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri