Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că, dacă incidenţa COVID-19 creşte în Capitală, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) poate reveni asupra deciziei, conform căreia din 25 ianuarie vor fi relaxate mai multe măsuri restrictive impuse în contextul pandemiei de COVID-19, scrie Agerpres.

"Dacă se va observa că începe din nou să crească incidenţa în Bucureşti, această măsură poate să fie automat inversată şi închis totul din nou, deci Comitetul, aşa cum astăzi a relaxat, poate peste câteva zile din nou să închidă. Din punctul nostru de vedere, important este ca populaţia să înţeleagă cât de importantă e respectarea regulilor. Şi cu tulpina nouă şi cu tulpina veche, măsurile de protecţie sunt la fel", a afirmat Raed Arafat, după şedinţa CMBSU.

El a menţionat că, dacă se va întâmpla ca situaţia să nu mai fie controlabilă, se pot institui noi reguli.

"Dacă se va întâmpla să vedem că situaţia nu mai e controlabilă cu aceste incidenţe care au fost stabilite anul trecut, clar că poate să se vină cu noi reguli, cu noi incidenţe, cu noi propuneri, să se discute la nivelul CNSU, să se discute la nivelul Guvernului şi să facă obiectul unei modificări a hotărârii de Guvern, dacă va fi necesar acest lucru, asta, bineînţeles, pe bază de discuţii şi de analize. Până acum am văzut că impactul măsurilor luate a păstrat România într-o zonă mai bună comparativ cu alte ţări", a spus Raed Arafat.

El a afirmat că, la nivel naţional, până în prezent, s-a lucrat pe baza incidenţelor COVID-19 de sub 1,5, între 1,5 şi 3 şi peste 3 la mia de locuitori şi că decizia CMBSU se aplică de luni, pentru a evita aglomeraţia din weekend.

Raed Arafat a menţionat că nu a participat la şedinţa CMBSU, ci s-a întâlnit cu primarul general Nicuşor Dan şi cu prefectul Bucureştiului, Traian Berbeceanu, după aceasta.

Raed Arafat a subliniat că botezurile şi nunţile rămân interzise.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri