Echipajul rusesc, incluzând un regizor şi o actriţă, care a petrecut 12 zile la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) pentru a turna primul film în spaţiu, s-a întors pe Pământ, relatează AFP.

Capsula Soyuz MS-18 care i-a transportat pe actriţa Iulia Peresild, în vârstă de 37 de ani, regizorul Klim Shipenko, de 38 de ani, şi cosmonautul Oleg Noviţki, a aterizat în Kazahstan la ora 04:36, conform imaginilor difuzate de agenţia spaţială rusă Roscosmos.

Regizorul Klim Shipenko a apărut ieşind din capsulă, vizibil extenuat însă zâmbind, şi a făcut cu mâna spre camerele de luat vederi şi spre cei prezenţi, înainte de a fi preluat de echipa de medici pentru a i se verifica starea de sănătate.

Iulia Peresild, actriţa care interpretează rolul principal în film, selectată din aproximativ 3.000 de candidate, a fost scoasă din capsulă în aplauzele celor prezenţi, înainte de a primi un buchet de flori şi de a fi examinată de medici.

Cosmonautul Oleg Noviţki, primul care a ieşit din capsulă, a fost întâmpinat de directorul Roscosmos, Dmitri Rogozin, căruia i-a spus: "Totul este bine!".

Cu puţin timp înainte de revenirea pe Pământ a echipajului, Dmitri Rogozin a publicat fotografii ale echipei de intervenţie în drum spre locul aterizării, la bordul a zece elicoptere.

Misiunea spaţială rusă, care a avut o durată de 12 zile, a survenit după lansarea, în luna septembrie, a primei echipe formate exclusiv din astronauţi amatori la bordul unei rachete şi capsule dezvoltate de compania SpaceX, fondată de antreprenorul Elon Musk.

Misiune rusă intenţionează, de asemenea, să devanseze un proiect similar de la Hollywood, anunţat la începutul acestui an de actorul Tom Cruise, în colaborare cu NASA şi SpaceX.

Filmul rusesc, intitulat ''The challenge'' ("Provocarea"), spune povestea unui medic, interpretat de actriţa Iulia Peresild, căreia i se cere să meargă pe Staţia Spaţială Internaţională pentru a salva viaţa unui cosmonaut. În film vor apăra totodată şi cosmonauţii membri ai echipajului.

Într-un context marcat de tensiuni între Rusia şi Statele Unite, această aventură cinematografică fără precedent capătă, de asemenea, aspectul unei noi curse în explorarea spaţială, la 60 de ani după ce URSS a trimis primul om în spaţiu, pe Iuri Gagarin.

Sursa foto: Printscreen Youtube Роскосмос ТВ

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri