Luxemburgul va deveni prima țară din lume care va legaliza cultivarea și folosirea canabisului, potrivit unui anunț al Guvernului.

Conform noii legislații, adulților peste 18 ani din Luxemburg li se va permite să consume canabis și să crească până la patru plante pe gospodărie, ceea ce ar face din aceasta prima țară din Europa care legalizează pe deplin producția și consumul de droguri, scrie CNN.

Decriminalizarea va reduce, de asemenea, dramatic amenzile actuale pentru deținerea medicamentului la între 29 și 581 dolari pentru deținerea a trei grame sau mai puțin, în scădere de la amenzile actuale de la 291 dolari la 2.910 dolari.

Cu toate acestea, consumarea canabisului în public va rămâne ilegală.

De asemenea, comercializarea semințelor ar fi permisă în conformitate cu noua legislație, fără limită în ceea ce privește cantitatea sau nivelurile de Tetrahidrocannabinol (THC), componenta psihoactivă a canabisului.

Schimbarea politicii este o încercare a guvernului de a reprima criminalitatea legată de droguri și comerțul cu droguri pe piața neagră. Miniștrii vor putea acum să reglementeze piața ilegală a canabisului în prezent.

Noua legislație are sprijinul coaliției guvernamentale, dar este încă necesar un vot în parlament pentru a confirma noile propuneri.

Acesta plasează Luxemburgul, un stat mic fără ieșire la mare, cu o populație de puțin peste 600.000 de oameni, în fruntea unei mișcări în creștere pe continent pentru a relaxa legislația privind canabisul.

Italia, următoare țară care va legaliza canabisul

Italia va decide probabil dacă va dezincrimina canabisul în referendum la anul viitor, după ce grupurile de campanie au reușit să adune cele 500.000 de semnături necesare pentru a forța un vot.

Consumul de canabis nu este incriminat de legea italiană, iar marijuana în scopuri medicale este permisă. Cu toate acestea, cumpărarea, vânzarea și cultivarea în masă a plantei este ilegală, iar dealerii ar putea risca până la 10 ani de închisoare dacă vor fi găsiți vinovați.

Dacă publicul votează pentru dezincriminarea canabisului, cumpărarea, vânzarea și cultivarea drogurilor de acolo vor deveni toate legale.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri