Plenul Senatului a respins miercuri propunerea AUR de scoatere de pe ordinea de zi a proiectului de lege privind stabilirea unor măsuri în domeniul sanitar, pe perioada stării de alertă, pentru personalul din cadrul unor unităţi publice şi private. Astfel, în urma respingerii propunerii AUR, plenul Senatului va putea vota astăzi, 27 octombrie, dacă certificatul verde va fi sau nu obligatoriu pentru angajați.

S-au înregistrat 27 de voturi "pentru" şi 38 de voturi împotriva propunerii AUR, conform Agerpres.ro.

Liderul senatorilor AUR, Claudiu Târziu, a solicitat scoaterea proiectului de pe ordinea de zi sau retrimiterea la comisiile de specialitate, reclamând "modul nestatutar în care s-a desfăşurat şedinţa comisiilor de sănătate şi juridică pentru amendarea şi aprobarea acestuia".

"Vă rog să fiţi de acord să supuneţi la vot scoaterea acestuia de pe ordinea de zi sau retrimiterea la comisii, să se facă în mod statutar, legal, cu dezbatere adevărată", a spus senatorul.

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, s-a opus acestei abordări, motivând că, din cauza pandemiei, votul este unul mixt, fiind neconcludent în acest caz.

"Suntem în situaţia în care există colegi senatori care nu sunt în sală, din motive care ţin de pandemie. (...). Un astfel de vot nu este concludent. Colegii care vor retrimiterea să se manifeste la vot în momentul votului final", a arătat Fenechiu.

Comisiile reunite juridică şi de sănătate au acordat, marţi, cu majoritate de voturi, raport de admitere cu amendamente la propunerea legislativă prin care personalul unor unităţi publice şi private este obligat să prezinte la locul de muncă certificatul digital privind COVID-19.

Sursa foto: Facebook / AUR

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri