Update 15:48! Patru pacienți infectați cu COVID-19 au fost transferați în unități medicale din afara țării. Este vorba despre doi pacienți în stare critică, intubați, stabili aflați în unități de primiri urgențe din București care necesită tratament de specialitate în secții de anestezie și terapie intensivă și doi pacienți din Cluj- Napoca și Luduș, aflați în aceeași situație.

Cei doi pacienții din București au fost transferați în unități medicale din Danemarca, iar ceilalți doi în unități medicale din Cehia, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.

Transferurile de astăzi s-au efectuat cu aeronave ale Forțelor Aeriene române în cadrul Mecanismului de Protecție Civilă european.

Știre inițială

O aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat pe 6 noiembrie, din Baza 90 Transport Aerian, cu doi pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2 către Aarhus (Regatul Danemarcei) pentru tratament de specialitate, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naționale.

Pe timpul zborului, echipa medicală care monitorizează pacienții aflați în stare gravă este formată din specialiști din cadrul SMURD și ai Bazei 90 Transport Aerian, iar transportul pacienților de la unitățile spitalicești către aeroport s-a realizat cu ambulanțe ale SMURD.

Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian către Aarhus în jurul orei 10.30.

La acest moment, bolnavii COVID transferați din România sunt repartizați astfel:

  • Ungaria- 16,
  • Germania- 18,
  • Austria- 2,
  • Polonia- 2.

”Transferul pacienților români va continua. Avem promisiuni din partea Danemarcei și Cehiei, care ar putea accepta câte doi pacienți. Rămâne de văzut dacă îi putem transporta în condiții de siguranță, cu ajutorul aeronavelor MApN, dar și a echipelor SMURD, chiar în cursul zilei de mâine”, declara Raed Arafat, într-o conferință de presă din 5 noiembrie.

Sursa foto: Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri