Raed Arafat, șeful DSU, a prezentat bilanțul ultimei săptămâni în lupta cu pandemia. Acesta a precizat că transportul bolnavilor COVID în stare gravă va continua, dar și că se observă efectul benefic al carantinei în localitățile în care a fost introdusă această măsură. ”Se vede efectul carantinărilor, observăm o scădere a numărului de cazuri în localitățile din România”, a declarat Arafat.

Raed Arafat a precizat că măsura carantinării a fost una de bun augur, care a ajutat la încetinirea răspândirii virusului în localitățile din România. În prezent, zone care se mai află în carantină sunt în:

  • Botoșani,
  • Iași,
  • Constanța,
  • Călărași,
  • Dâmbovița,
  • Giurgiu,
  • Mehedinți.

”Chiar dacă a scăzut numărul de cazuri, nu ne așteptăm și la o scădere în ATI sau pe secții. În plus, în continuare, avem un număr mare de decese”, a mai spus șeful DSU.

În total, în prezent, sunt 2.419 de localități în care rata de infectare este de peste 3 la mia de locuitori.

Sursa Video: DSU

Ajutor din partea altor țări și transferuri de bolnavi COVID

În continuare, România primește ajutor din partea altor state, chiar și de la OMS, de unde au sosit chiar astăzi 200 de concentratoare de oxigen.

La acest moment, bolnavii COVID transferați din România sunt repartizați astfel:

  • Ungaria- 16,
  • Germania- 18,
  • Austria- 2,
  • Polonia- 2.

”Transferul pacienților români va continua. Avem promisiuni din partea Danemarcei și Cehiei, care ar putea accepta câte doi pacienți. Rămâne de văzut dacă îi putem transporta în condiții de siguranță, cu ajutorul aeronavelor MApN, dar și a echipelor SMURD, chiar în cursul zilei de mâine”, a adăugat Arafat.

De asemenea, Arafat a precizat că există două echipe medicale din Republica Moldova care activează în Spitalul Modular de la Lețcani, dar și o alta de zece cadre medicale, din Danemarca. Aceștia din urmă vor sta 29 de zile în România.

Și Israelul va trimite o echipă de experți în țara noastră pentru a discuta despre măsurile impuse în timpul pandemiei, dar și despre tratarea pacienților internați. În plus, din Israel vor sosi și 40 de concentatoare de oxigen.

Nu în ultimul rând, Austria și Franța au contribuit cu medicamente pentru uz în ATI, dar și 13 tone de materiale sanitare (Franța).

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri