Varianta Omicron începe să își facă tot mai mult simțită prezența în România, care se pregătește deja pentru valul 5 al pandemiei. Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş din București a explicat cum se manifestă varianta Omircon pentru persoanele vaccinate.

Pentru persoanele care nu sunt vaccinate, nu se cunosc încă toate manifestările, însă cei imunizați vor resimți această variantă a Omicronului ca o rino-faringită clasică (denumirea științifică pentru răceală), scrie HotNews.

„Ca şi manifestări simple de boală deocamdată majoritatea sunt forme simple, necomplicate, dar încep să apară şi celelalte uşor, uşor.

Nu e mare lucru diferit faţă de Delta, cel puţin deocamdată, doar faptul că mulţi sunt dintre cei care au fost vaccinaţi, vorbesc de călătorii, aceştia aveau obligativitatea de vaccinare şi au venit cu manifestări de infecţie de tract respirator superior, cu tuse, cu rinoree şi mai puţin cu alte manifestări severe, ca o rinită, ca o rino-faringită clasică deocamdată, repet, la cei care sunt vaccinaţi, cei care călătoresc. Rămâne să vedem cum se vor manifesta la populaţia nevaccinată, aici este marea noastră problemă.

La cei nevaccinaţi deocamdată nu avem o certitudine că formele grave sunt date de Omicron, urmează să vedem, sunt trimise la secvenţiere în mare parte, mai sunt forme grave care au venit, care au ajuns în terapie, încă nu ştim sigur dacă este Omicron”, a precizat Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş din București.

Mai mult, persoanele diagnosticate cu această variantă poate aduce transpirații abundente, acesta fiind un factor diferențiator față de varianta Delta, adaugă Dr. Adrian Marinescu, directorul medical al instituției.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri