Guvernul ceh a decis să reducă de la 14 la 5 zile perioada de izolare în care trebuie să intre persoanele confirmate cu infecţia cu coronavirusul SARS-CV-2.

Măsura are ca scop să protejeze administraţia şi economia de un colaps în contextul propagării rapide a variantei Omicron a coronavirusului, a explicat ministrul sănătăţii, Vlastimil Valek.

Perioada de carantină a celor intraţi în contact cu o persoană confirmată cu COVID-19 a fost redusă, în mod similar, la 5 zile, scrie Agerpres.ro.

De asemenea, guvernul va extinde măsurile de testare în masă, impunând ca toţi angajaţii companiilor şi funcţionarii publici să facă săptămânal câte două teste rapide începând din 17 ianuarie. Sunt supuşi acestei prevederi şi cei vaccinaţi inclusiv cu doza booster.

În Cehia, rata de incidenţă pe şapte zile a cazurilor de COVID-19 a urcat la 368 la 100.000 de locuitori.

Sursa foto: pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri