O nouă variantă a coronavirusului a fost descoperită în Cipru. Este vorba despre o variantă hibrid de tulpini Delta și Omicron.

UPDATE, 12 ianuarie, ora 14:51 - Experții de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pun la îndoială existența unei astfel de variante. OMS transmite că, cel mai probabil, această presupusă Deltacron este rezultatul unei erori de procesare în laborator, notează CNBC.

Știrea inițială

„În prezent, există co-infecții cu omicron și delta și am găsit această tulpină care este o combinație a acestor două”, a declarat Leondios Kostrikis, profesor de științe biologice la Universitatea din Cipru și șef al Laboratorului de Biotehnologie și Virologie Moleculară, potrivit Bloomberg.

Kostrikis și echipa sa au identificat 25 de astfel de cazuri, iar analiza statistică arată că frecvența relativă a infecției combinate este mai mare în rândul pacienților internați din cauza Covid-19, în comparație cu pacienții care nu sunt internați. Secvențele celor 25 de cazuri de deltacron au fost trimise la GISAID, baza de date internațională care urmărește modificările virusului, pe 7 ianuarie.

„Vom vedea în viitor dacă tulpina este mai patologică sau mai contagioasă”, a mai transmis profesorul. Expertul crede că cel mai probabil varinata Omicron ar putea fi în continuare una mai contagioasă decât această nouă variantă hibrid.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri