Pascal Buehler, Commercial Lead Consumer Health, Bayer România, Bulgaria și Moldova, a declarat, într-un interviu Wall-Street, că România este o țară care cheltuiește puțin pe sănătate și care întârzie cu aprobările anumitor medicamente. Buehler a precizat, totuși, că acestea sunt impedimente pe care speră ca țara noastră „să le rezolve în curând”.

”În comparație cu alte țări din UE, cheltuielile pentru sănătate în România sunt mai mici, nu doar în cifre absolute, ci și în raport cu PIB. Ne așteptăm ca decalajul actual să se micșoreze de-a lungul anilor. De asemenea, procesul de aprobare pentru comunicarea OTC este destul de dificil și consumator de timp în comparație cu alte țări UE și sperăm că vor exista îmbunătățiri în viitor pentru a ușura și accelera procesele”, a declarat Buehler.

Cu toate acestea, Buehler precizează că România înregistrează unele îmbunătățiri, generate, într-adevăr și de amenințarea pandemiei, care a venit ca o conștientizare a românilor asupra propriei sănătăți.

”Dacă ne uităm la diferitele segmente, Consumer Health a crescut în ultimul timp cel mai puternic față de Rx și OTC și ne așteptăm ca această tendință să continue. Vitaminele și suplimentele nutritive vor continua să se dezvolte puternic beneficiind de o conștientizare sporită în ceea ce privește sănătatea și îngrijirea personală”, a mai spus acesta.

Noul reprezentant al Bayer România, Consumer Health, a adăugat că, în timpul pandemiei, a existat o cerere crescută pentru unele suplimente alimentare, cum ar fi Redoxon și Supradyn. Tot la capitolul îngrijire personală, și mărcile de dermatologie, precum Bepanthen, au dat rezultate bune.

Saltul către online

A devenit clișeic să vorbim despre rolul pandemiei în promovarea online-ului și despre faptul că online-ul a devenit soluția de subzistență pentru multe businessuri. Însă nu putem neglija importanța acestuia și dezvoltarea de care a avut parte în ultimii doi ani, cel puțin. Buehler recunoaște că Bayer mai are de lucrat la acest segment, însă încearcă să țină pasul cu dorința românilor de a comanda produse din mijlocul patului.

”Pentru comerțul electronic, pandemia a accelerat foarte mult evoluția, adică 2 până la 3 ani „normali” egal cu 1 an în pandemie. În România zona de comerț electronic pentru Consumer Health este încă destul de tânără. Echipele locale de la Bayer au început călătoria în această arie încă din prima zi și au parcurs deja un drum lung. După doi ani pe piață, canalul a crescut la o dimensiune semnificativă și ne vom concentra în continuare pe comerțul electronic și în viitor”, a explicat acesta.

În plus, odată cu evoluția spectaculoasă a online-ului, care a servit mult mai rapid informații consumatorilor români, tendințele către un stil de viață mai sănătos s-au accentuat. Potrivit lui Buehler, această schimbare a început cu mult înainte de pandemie și diferă de la o țară la alta, oamenii fiind mai conștienți de bunăstarea lor din diferite perspective - de la ceea ce mănâncă la modul în care își susțin imunitatea la sănătatea mintală.

”Comerțul electronic și serviciile adiacente, cum ar fi telemedicina și aplicațiile de sănătate digitală, au schimbat piața. Jucători europeni precum Zur Rose sunt în creștere și se dezvoltă către platforme de asistență medicală și, de asemenea, Amazon și în special Tencent avansează mult în domeniul sănătății. Tendința de trecere de la reactiv la preventiv se va menține și, ofertele vor fi mai conectate și individualizate în viitor”, a mai spus acesta.

Sustenabilitatea în pharma

Îngrijirea personală trebuie să meargă mână în mână cu protecția mediului înconjurător (asta dacă vrem să trăim mult și bine). Prin urmare, una dintre prioritățile întregii lumi, la momentul de față, este găsirea unor soluții sustenabile pentru funcționarea businessurilor.

”Eliminările de deșeuri pun mediul sub stres. Deși oprirea măsurilor prudente nu este o opțiune, ar trebui să ne gândim la toate celelalte alternative posibile pentru a deveni mai sustenabili”, a continuat Buehler.

Acesta a menționat că Bayer intenționează să folosească doar ambalaje reciclabile sau reutilizabile până în 2030.

Pascal Alexander Buehler a preluat conducerea Bayer Consumer Health în România, Bulgaria și Republica Moldova în iunie 2021. Anterior, a condus funcția de Key Account Management al organizației Consumer Health din Germania, având ca una dintre prioritați transformarea afacerii de comerț electronic. Înainte de Bayer, Pascal a lucrat pentru Beiersdorf în diferite domenii de afaceri, inclusiv comercial, marketing și finanțe.

Sursa foto: Bayer

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri