După ce a spus că un nou val de infectări cu noul coronavirus ''este de aşteptat'', ministrul Sănătăţii din Germania, Karl Lauterbach, a recunoscut că acest val a devenit o ''realitate'', informează DPA.

Rata de incidenţă la şapte zile a crescut brusc în ultima săptămână în Germania, iar miercuri a ajuns la 472,4, potrivit autorităţilor naţionale din domeniul sanitar - în comparaţie cu 447,3, înregistrată marţi şi 238,1, săptămâna trecută, conform Agerpres.ro.

''Anticipatul val de vară a devenit, din păcate, o realitate'', a declarat Lauterbach pentru cotidianul Rheinische Post. ''Acest lucru înseamnă totodată că este puţin probabil să existe o diminuare în săptămânile care vor urma''.

Vârstnicilor şi celor cu afecţiuni preexistente ar trebui să li se administreze ''urgent'' o altă doză de vaccin, a spus el.

Răspândirea subvariantei Omicron BA.5, extrem de infecţioasă, este considerată în parte responsabilă pentru creşterea ratei de infectare.

În acest stadiu al pandemiei, rata de incidenţă nu este considerată însă ca reflectând întru totul realitatea. În ultima vreme, experţii au estimat un număr ridicat de cazuri neînregistrate în mod oficial în principal pentru că evoluţia bolii poate fi uşoară şi nu toate persoanele infectate efectuează un test PCR recunoscut oficial.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri