Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu denunță o campanie de fake news care pretindea faptul că cei care au fost inoculați cu două, sau chiar trei doze de vaccin și au certificatul Covid expirat, îl pot prelungi accesând platforma oficială numai într-o anumită zi, până la o anumită oră.

Mesajul era însă un fals, suficient de bine elaborat totuși încât aproximativ 200.000 de români să cadă în plasa acestuia, ba chiar și câteva publicații importante, care l-au preluat fără să verifice informația.

Astfel, arată într-un mesaj postat pe contul să de socializare Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, mesajul nu ar fi o afirmație falsă scrisă explicit, ci un fake news provocat prin omisiune.

"Când spui că'astăzi până în ora 00.00 cine are două doze sau chiar trei și are certificatul covid expirat îl poate prelungi până pe 31.12.2022', se poate foarte ușor înțelege că numai astăzi poți face asta", a arătat acesta.

Certificatele digitale COVID se pot genera însă din platformă oricând, nefiind condiționate de oră sau zi, a explicat Andrei Baciu.

Pentru acele persoane care au certificate care au termen de valabilitate depășit, acestea își pot reemite certificatul în orice moment, a întărit secretarul de stat.

Sursa foto: Shutterstock / M-Production

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri