Au fost înregistrate primele decese din afara continentului african la persoane infectate cu variola maimuței - autoritățile din Spania și Brazilia au anunțat la interval de câteva ore, moartea mai multor persoane care fuseseră infectate cu virusul. Nu se știe încă, totuși, dacă variola maimuței a fost cauza deceselor, în condițiile în care persoanele în cauză sufereau și de alte afecțiuni.

Astfel, crește la șapte numărul de decese înregistrate la nivel mondial din luna mai, primele cinci fiind raportate în Africa, unde boala este endemică şi a fost detectată pentru prima dată la om în 1970.

În Brazilia, un bărbat de 41 de ani, bolnav de variolă, a murit joi la Belo Horizonte, a anunţat Secretariatul de Stat pentru Sănătate din statul Minas Gerais. „El era monitorizat în spital pentru alte afecţiuni clinice grave”, potrivit unui comunicat.

„Este important de subliniat că avea comorbidităţi grave pentru a nu provoca panică în rândul populaţiei. Mortalitatea (n. red. - a acestei boli) rămâne foarte scăzută”, a declarat un responsabil din domeniul sănătăţii, care a explicat că pacientul urma un tratament pentru cancer.

În Spania, Ministerul Sănătăţii a anunţat, vineri, primul deces al unui pacient infectat cu această boală, o premieră în Europa, fără a preciza nici cauza, nici data decesului. Cu 4.298 de cazuri înregistrate, Spania este una dintre ţările cu cele mai multe cazuri de variola maimuţei din lume.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat, sâmbăta trecută, variola maimuţei drept urgenţă sanitară globală, cel mai înalt nivel de alertă, după ce aproximativ 16.000 de cazuri, dintre care cinci mortale, au fost deja raportate în 75 de ţări, multe dintre ele în Europa, unde boala nu era endemică.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri