Un zâmbet strălucitor poate fi, de multe ori, cartea ta de vizită, care inspiră încredere și le lasă o impresie bună celor din jur. Cu un zâmbet radiant, vei fi mereu în centrul atenției, iar beneficiile nu se opresc doar la aspectul fizic, ci și la starea ta generală de sănătate. Descoperă cum poți avea și tu un zâmbet strălucitor, pentru a avea și mai multe motive să te bucuri de fotografiile pe care le faci în vacanța de anul acesta.

Periajul - cum arată o rutină completă

Fiecare zi începe și se termină cu o rutină simplă de igienă orală. Știm deja cu toții că regula de aur a periajului dentar este să îl practici de minimum două ori pe zi, dimineața și seara. Este recomandat și după mese, dacă este necesar, pentru a asigura îndepărtarea eficientă a plăcii bacteriene. Alege o periuță cu peri moi și o pastă de dinți recomandată de medicul stomatolog pentru a-ți proteja smalțul și gingiile.

Pentru o respirație cu adevărat proaspătă, nu neglija curățarea limbii. Astfel, vei îndepărta bacteriile și depunerile care se acumulează pe suprafața limbii și care pot provoca neplăceri. Pentru aceasta, poți folosi periuța de dinți sau un dispozitiv special conceput pentru acest lucru.

Apa de gură - un ajutor de nădejde

Deși un periaj corespunzător este o etapă deosebit de importantă în igiena orală, rutina nu este cu adevărat completă fără apa de gură. Aceasta pătrunde prin spațiile greu accesibile și ajută la eliminarea resturilor alimentare și a bacteriilor depuse în spațiile interdentare sau la nivel subgingival. Astfel, previi apariția cariilor și a afecțiunilor gingivale și, nu în ultimul rând, te bucuri de o respirație proaspătă.

Există o gamă largă de tipuri de apă de gură, astfel că, împreună cu medicul tău stomatolog, o poți alege pe cea mai potrivită pentru nevoile tale. De exemplu, dacă te confrunți cu probleme gingivale, o apă de gură cu clorhexidină poate fi o bună metodă de tratament. Clorhexidina este un compus cu proprietăți antiseptice și antibacteriene, astfel că gingiile tale pot beneficia de o îngrijire suplimentară. Cu toate acestea, apa de gură cu clorhexidină se utilizează pe o perioadă limitată de timp, iar medicul dentist este cel care te poate consilia în această privință.

Albirea dentară - pro sau contra?

Dacă îți dorești un zâmbet de invidiat, albirea dentară poate fi soluția ideală pentru tine. Această procedură estetică poate reda strălucirea și luminozitatea dinților tăi și te poate ajuta să ai zâmbetul mult visat. Albirea dentară elimină petele apărute pe dinți ca urmare a consumului de alimente și băuturi colorate, a fumatului sau, pur și simplu din cauza procesului natural de îmbătrânire.

Se poate realiza în cabinetul stomatologic sau folosind produse destinate utilizării personale, însă, indiferent de varianta pentru care optezi, este indicat să discuți înainte cu medicul tău stomatolog. De asemenea, înainte de procedura propriu-zisă de albire dentară, poate fi necesară efectuarea unei igienizări dentare profesionale, pentru un rezultat mai bun al tratamentului.

Acordă atenție alimentației

Tot ce mâncăm și bem are un impact asupra organismului nostru, într-un fel sau altul. În cazul danturii, există o serie de sfaturi pe care este indicat să le urmezi, pentru a te bucura de un zâmbet sănătos. În primul rând, evită consumul excesiv de alimente sau băuturi bogate în zahăr, pentru a preveni apariția cariilor dentare. De asemenea, consumă cu prudență produsele acide (citricele, băuturile carbogazoase sau sucurile de fructe), care, în cantități mari, pot ataca smalțul dentar. Nu în ultimul rând, cafeaua, ceaiul negru și vinul roșu pot conduce la colorarea danturii și ar trebui să fie consumate în cantități reduse, astfel încât zâmbetul tău să nu aibă de suferit.

Vizitează-ți periodic medicul stomatolog

Vizita regulată la medicului dentist este esențială pentru a avea un zâmbet sănătos și frumos. Medicul stomatolog este cel care poate oferi îngrijire și îndrumare adecvată pentru menținerea sănătății orale, efectuează o evaluare detaliată, identifică eventualele probleme sau afecțiuni și oferă tratamente și sfaturi personalizate.

Aceste consultații periodice permit depistarea precoce a cariilor dentare, a bolilor gingivale, a infecțiilor sau a altor probleme orale, înainte ca acestea să se agraveze și să necesite tratamente complexe și costisitoare. În plus, medicul stomatolog este cel care realizează igienizarea dentară profesională, pentru a îndepărta placa bacteriană și tartrul, contribuind astfel la menținerea unui zâmbet sănătos și strălucitor.

Igiena orală corespunzătoare, procedurile dentare estetice și vizitarea regulată a medicului stomatolog sunt măsuri esențiale pentru o bună igienă orală și contribuie la prevenirea problemelor dentare și gingivale, la menținerea sănătății generale și la obținerea unui zâmbet pe care să-l arăți cu încredere.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri