Producătorul de medicamente Antibiotice SA a obţinut, în urma apelului de proiecte finanţate prin HG 807/2014 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie, acordul pentru finanţarea proiectului "Capacitate de producţie, ambalare şi depozitare produse sterile, soluţii şi topice".

Valoarea totală a proiectului este de 200,1 milioane lei, din care ajutorul de stat este în valoare de 85 milioane lei, restul fiind asigurat din resurse proprii.

"Această investiţie face parte din Planul de Dezvoltare Strategică al companiei "The Future together 2020-2030", care ţinteşte multiplicarea profitului, a cifrei de afaceri cu impact asupra majorării cotelor de piaţă deţinute de Antibiotice pe piaţa locală şi internaţională", se menţionează în comunicat.

Viitoarea capacitate de producţie şi logistică va asigura fabricaţia de noi medicamente generice valoroase, prin abordarea a noi forme farmaceutice, respectiv soluţii sterile injectabile şi produse topice sterile.

Compania fructifică astfel expertiza în domeniul fabricaţiei de pulberi sterile injectabile, prin abordarea unui nou segment de medicamente destinat spitalelor (soluţiile sterile dozate în flacoane de sticlă), precum şi afecţiunilor dermatologice şi oftalmice (topice sterile). Fabricarea acestor noi tipuri de medicamente va contribui strategic la susţinerea sistemului naţional de sănătate şi majorarea exporturilor, cu impact asupra creşterii cifrei de afaceri în orizontul anilor 2030, precizează sursa citată.

Totodată, prin implementarea acestei investiţii se vor consolida cele 1.350 de locuri de muncă existente pe platformă, înfiinţând noi locuri de muncă mai ales în domeniul cercetării şi dezvoltării de produs.

"Menţionăm că investiţia face parte din cele 85 de proiecte considerate prioritare în Strategia pentru cercetare şi inovare regională prin specializare inteligentă (RIS 3 Nord-Est) care va asigura dezvoltarea Regiunii de Nord-Est", spun reprezentanţii companiei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri