Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat demararea înfiinţării spitalului pe care Primăria Sectorului 6 intenţionează să-l construiască pe bulevardul Timişoara şi a decis să ceară Guvernului să emită o hotărâre privind înfiinţarea unităţii sanitare, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 6, săptămâna trecută, Consiliul Local al Sectorului 6 a votat actul normativ prin care solicita CGMB acordul cu privire la înfiinţarea spitalului.

Unitatea sanitară va fi construită pe 30.000 de metri pătraţi, va avea peste 300 de paturi, zece secţii: Cardiologie, Neurologie, Ortopedie, Oncologie, Obstetrică, Ginecologie, Unitate de Terapie Intensivă, Unitate Cardiacă, Neonatologie şi Chirurgie, opt săli de operaţii, şapte săli de naşteri, 75 de cabinete medicale şi compartiment de primiri urgenţe.

Edilul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a atras atenţia că spitalele din România se pot înfiinţa doar prin hotărâre de Guvern şi a precizat că autoritatea locală a trimis Ministerului Sănătăţii documentaţia necesară.

El a punctat că terenul este eliberat de sarcini, că studiul de fezabilitate a fost votat, iar finanţarea de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei este asigurată.

Noul spital va avea o capacitate de 257 de paturi pentru spitalizare continuă, la care se adaugă 50 de paturi pentru spitalizare de zi şi va fi o unitate medicală de excelenţă, având în componenţa sa servicii medicale precum: zona de urgenţă, zona de ambulatoriu pentru diagnostic şi tratament, bloc operator, terapie intensivă, chirurgie de o zi, îngrijire de o zi, bloc de naşteri, secţie de neonatologie, secţie de obstetrică şi ginecologie, secţie de chirurgie (2), secţie de cardiologie, secţie de neurologie, secţie de medicină internă.

Complexul clădirii este însoţit de o parcare la sol, fiind alocate cel puţin 365 de locuri.

Valoarea de investiţie a proiectului, aprobată conform hotărârii Consiliului Local al Sectorului 6 nr. 291/24 noiembrie 2022, este de 656.240.024,58 de lei fără TVA, echivalentul a 132.542.885,15 de euro fără TVA. Costul de investiţie total, care include şi valoarea estimată a terenului, este de 145,8 milioane de euro.

Sursa foto: Ciprian Ciucu / Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri