Evenimentul s-a desfasurat in 21 de licee, din cinci orase din Romania. 1.433 de respondenti au completat chestionarele, acestia avand varste cuprinse intre 16 si 19 ani.

Rezultatele chestionarelor arata ca tinerii prezinta un interes deosebit pentru domenii precum comunicare si relatii publice (19%), medicina (18,76%), juridic/stiinte umaniste (18,17%), dar si pentru IT/inginerie (16,5%) si economie/business (14%).

De asemenea, in ceea ce priveste cat de hotarati sunt elevii asupra domeniului profesional ales, 40,5% dintre tinerii chestionati au inca retineri, 37,8% dintre acestia sunt siguri de alegerea lor, iar 17,75% sunt inca nehotarati.
Totodata, conform raspunsurilor elevilor chestionati, influenta educatiei primite in scoli reprezinta in continuare un factor de decizie in alegerea domeniului profesional, 65,2% dintre ei recunoscand importanta educatiei din scoala.

In acelasi timp, aproximativ 70% dintre elevii din cele cinci orase in care a poposit caravana educationala, cred ca studiile sunt foarte importante pentru performanta in viitorul job.

Citeste si:

Caravana este parte a campaniei „Trends of Tomorrow”, fiind destinata sustinerii tinerilor in cautare de directii profesionale.

In perioada octombrie-noiembrie, caravana fost prezenta in principalele licee din Bucuresti, Cluj, Iasi, Timisoara si Brasov, aducand in fata elevilor oameni de succes din diverse domenii (cercetare de piata, resurse umane, publicitate), care le-au impartasit din experienta lor si le-au dat idei despre job-urile si tendintele zilei de maine.