14 Decembrie 2011

Revista presei de business: Hotii blocheaza trenurile, CFR doarme



Vezi mai jos o selectie a celor mai importante articole din presa de business.

Hotii blocheaza trenurile, CFR doarme

Sute de calatori au intarziat ore intregi pe ruta Bucuresti-Ploiesti pentru ca liniile au fost din nou vandalizate. Un protocol dintre Ministerul Transporturilor si cel de Interne a ramas pe hartie, scrie Adevarul.

Bucuresti-Ploiesti este „perla coroanei" in sistemul feroviar, nu doar pentru ca( aici se pot depasi viteze de 140 de kilometri pe ora, ci si pentru ca s-au investit mai mult de 300 de milioane de euro in reabilitarea liniei. Pentru hoti insa, reabilitarea liniei nu inseamna decat ca „s-a bagat marfa proaspata" si oferta de cupru e mai mult decat tentanta, mai ales ca echipamentele, cablurile si instalatiile sunt practic nepazite de catre proprietari.


Lovitura fulgeratoare! 100.000.000 euro in minus pentru "baietii destepti"

Epoca "de aur" a energiei ieftine este pe cale sa apuna. Seceta, criza mondiala si nevoia acuta de bani pentru investitii imping autoritatile sa renegocieze contractele cu "baietii destepti", potrivit Evenimentul Zilei.

La o saptamana dupa ce Constantin Trihenea si-a dat demisia din functia de director general al Hidroelectrica, problema "baietilor destepti", care beneficiaza de energie ieftina de la cel mai mare producator de energie al Romaniei, trece la o noua faza.


Fornetti Romania, la un pas de insolventa

Compania Fornetti Romania, master franciza Fornetti Kft. cu sediul in Ungaria, a depus la Tribunalul Timis,oara o cerere de intrare in insolventa, conform Money.ro.

Din 2008, cifra de afaceri a Fornetti Romania a inceput sa simta criza. Astfel, de la o cifra de afaceri neta de 38,80 mil. euro, compani a avut in 2009 o cifra de afaceri de 28,22 mil. euro, iar anul trecut, aceasta a ajuns la 21,64 mil. euro, potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finantelor.

Tarile in care romanii ar dori sa munceasca

Majoritatea celor aflati in cautarea unui loc de munca ar prefera sa munceasca in SUA, Australia si Canada, orasele preferate fiind insa New York, Sydnei si Paris, se arata in studiul “2011 Global Talent Mobility Survey”, efectuat de catre The Network, impreuna cu organizatia de cercetare olandeza, Intelligence Group, in perioada Iunie-Septembrie 2011, scrie Finaciarul.

In realizarea sondajului au fost implicare 66 de tari, printre care si Romania, prin intermediul BestJobs.ro, precum si 162.495 de persoane aflate in cautarea unui loc de munca.

Sectorul energetic intra in soc fara 3 miliarde de euro

Trei miliarde de euro, la atat se ridica suma necesara in urmatorii doi ani pentru ca termocentralele pe carbune sa ­nu-si inceteze functionarea. Anul acesta, din cauza secetei, acestea au asigurat aproape 57% din productia de energie, titreaza Capital.

Pe anumite intervale orare, mai ales noaptea, productia de energie eoliana a ajuns sa o depaseasca pe cea hidro, cea mai ieftina energie de la noi.

Specialistii de la Transelectrica au precizat ca ne confruntam cu un an mult mai secetos decat 2003. Mai mult, hidrologii sustin ca in Europa se inregistreaza cel mai secetos decembrie din ultimii 91 de ani.





Citeste si