13 Ianuarie 2012

Revista presei de business: Patru ponturi de la miliardarii care n-au terminat facultatea



Vezi mai jos cele mai importante titluri din presa de business.

Patru ponturi de la miliardarii care n-au terminat facultatea

Cativa dintre cei mai bogati oameni din lume, care se regasesc in topul realizat de revista americana „Forbes“, au masterate si doctorate. Insa mult mai multi dintre acestia nici macar n-au terminat o facultate, anunta Adevarul.

O diploma de facultate nu este o garantie ca te vei imbogati. Dintre cei mai bogati 400 de americani, 63 (adica peste 15%) nu au asa ceva.


Cum sa-ti faci o ferma de porci cu bani de la Bruxelles

Investitia intr-o unitate cu 2.000 de capete este de circa un milion de euro. De la Uniunea Europeana se poate deconta pana la 75% din valoarea proiectului, informeaza Evenimentul Zilei.

Investitorii pot obtine fonduri nerambursabile de pana la 2,25 milioane de euro pentru a-si face o ferma de porci, potrivit datelor primite de la Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit

Cui i-a crescut salariul cu peste 30% in ultimii trei ani de criza. Cine ar putea primi mai multi bani in 2012

In ultimii trei ani, respectiv de la inceputul crizei economice si pana la finele anului trecut, salariul mediu net la nivelul intregii economii romanesti a crescut cu 9,5%, de la 1.361 de lei in noiembrie 2008, la 1.491 de lei in noiembrie 2011, noteaza Gandul.

Cele mai consistente mariri salariale, de peste 30% fata de nivelul din noiembrie 2008 cand in Romania au inceput sa se resimta efectele crizei financiare, s-au inregistrat in industria extractiva, in domeniul asigurarilor private, al energiei electrice si al intermedierilor financiare. La polul opus s-au aflat angajatii din sectorul public, unde castigul mediu net lunar este cu circa 20% mai scazut decat nivelul de la sfarsitul lui 2008.

Consolidare in loc de extindere, noua directie pe piata de bricolaj

Numarul magazinelor de bricolaj inaugurate in ultimele 12 luni e de doua ori mai mic decat in 2008, anul de varf pentru piata de distributie a materialelor de constructii si bricolaj. Viitorul se construieste tot mai greu. Cateva date preliminare: un studiu Roland Berger tragea anul trecut semnalul de alarma pentru ceea ce retailerii numiti in industrie "do-it-yourself" (DYI) simteau deja - piata de bricolaj din Romania a scazut in 2010 cu 15%, pana la 1,7 miliarde de euro, fiind trasa in jos de scaderea puterii de cumparare si de caderea sectorului de constructii, informeaza Capital.

Topul libertatii economice: Romania se afla in urma unor tari precum Botswana si Rwanda

Romania se afla in urma unor tari precum Botswana, Rwanda, Ungaria sau Bulgaria, dar inaintea unor state ca Franta sau Polonia, in ceea ce priveste libertatea economica intr-un top realizat de Heritage Foundation in parteneriat cu Wall Street Journal pentru 179 de tari la nivel mondial, scrie Money.ro.

Libertatea economica din Romania s-a inrautatit in ultimul an, insa tara a urcat o pozitie, de pe 63 anul trecut pe 62 in acest an.



Citeste si