"Astazi, membrii conducerii coalitiei l-au mandat in clar pe domnul prim-ministru sa negocieze cu FMI, delegatia FMI de la Bucuresti, marirea, din aprilie, a salariilor si pensiilor", a anuntat Frunzaverde, dupa sedinta de luni dimineata a coalitiei de guvernare, relateaza Mediafax.

El a facut acest anunt fara a exista vreo intrebare a ziaristilor pe aceasta tema. Dupa ce a facut aceasta declaratie, Frunzaverde a fost intrebat daca exista bani pentru aceste mariri si de unde vor fi luati.

"Da, din buget", a raspuns Sorin Frunzaverde, inainte de sedinta BPN al PDL.

Citeste si:

In 7 noiembrie 2011, liderii coalitiei de guvernare au convenit ca salariile bugetarilor si pensiile ar putea fi majorate in primul semestru al anului 2012, dupa vizita din aprilie a FMI, daca nu vor exista "derapaje mari" in Europa si in Romania in privinta cresterii economice.

Liderul senatorilor UDMR, Fekete Andras Levente, a declarat, atunci, pentru Mediafax, ca posibilitatea majorarii salariilor si pensiilor in primul semestru al anului viitor va fi inclusa expres in proiectul bugetului de stat pentru anul 2012 si in scrisoarea de intentie catre FMI.