Hossu: Posibila crestere a salariilor cu 5% are änuanta de campanie electoralaö

Presedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, luni, inainte de intalnirea cu reprezentantii FMI, ca anuntul de posibila crestere a salariilor cu 5% are o "nuanta de campanie electorala", considerand ca "este o gluma" cresterea economica de 1,8%.

Bogdan Hossu a spus ca majorarea salariilor are doua componente, una fiind cresterea salariului minim care afecteaza toti salariatii, iar acest lucru este posibil, in momentul de fata salariul minim creand un dumping pe piata muncii. Potrivit liderului sindical, s-a demonstrat ca majorarea cu 30 de lei a salariului minim a adus lunar la buget 30 de milioane de lei in plus, relateaza Mediafax.

Pe de alta parte, Hossu a spus ca o majorare a salariilor pe intreaga structura cu 5% are "nuanta de campanie electorala".

Potrivit liderului "Cartel Alfa", in iunie 2011 se vorbea de o majorare cu 5% in functie de cresterea economica, iar acum se vorbeste de aplicarea unei posibile cresteri din aprilie, adica termenul limita de intrare in campania electorala.

In opinia lui Hossu, cresterea economica sperata de 1,8% "este o gluma", pentru ca nu s-a facut nimic pentru relansarea economica.
"Cred ca va exista un potential de crestere a salariilor, dar are iz de campanie electorala", a spus Hossu.

Premierul Emil Boc a fost mandatat, luni, de conducerea coalitiei, sa negocieze cu FMI cresterea pensiilor si salariilor, din luna aprilie, a anuntat prim-vicepresedintele PDL Sorin Frunzaverde.

Foto: Agerpress.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea Social »Setari Cookie-uri