Deputatul PDL Lucian Bode, nominalizat de premierul desemnat pentru portofoliul Economiei, a sustinut, in interpelari parlamentare, simplificarea accesului persoanelor cu cetatenie qatareza in Romania, el avansand ideea realizarii unui parc tematic Dracula cu sprijin qatarez, relateaza Mediafax.
In calitate de presedinte al grupului de prietenie cu Qatar-ul, Bode i-a solicitat ministrului de Externe, intr-o interpelare in Parlament din septembrie 2010, initierea simplificarii accesului persoanelor cu cetatenie qatareza pe teritoriul Romaniei.

El a revenit asupra interpelarii, in decembrie 2010, invocand faptul ca nu a primit niciun raspuns de la Ministerul de Externe.

In martie 2011, el a adresat si ministrului Turismului, Elena Udrea, o interpelare pe tema relatiilor romano-qatareze. El facea o trecere in revista a evolutiilor economice pozitive din Qatar si mentiona ca aceasta tara va organiza Campionatul Mondial de Fotbal din 2022.
Bode mentiona ca obtinerea unei vize de intrare, in interes de afaceri, in Qatar, a unui cetatean roman dureaza aproximativ trei zile. "Hotelul qatarez se ocupa de formalitatile necesare obtinerii vizei, ulterior prezentarii invitatiei. Obtinerea unei vize de intrare a unui cetatean qatarez in Romania poate depasi trei saptamani", scria Bode in interpelare.

El invoca si formularistica densa necesara pentru obtinerea unei vize de Romania pentru un cetatean qatarez.

"La sfarsitul anului 2010, in Emiratele Arabe Unite a fost inaugurat cel mai mare parc tematic acoperit din lume – Ferrari World (insula Yas – investitia totala pentru amenajarea insulei de 1500 de hectare este estimata la 40 mld. USD). Dracula este un simbol cu notorietate mondiala, insa crearea unui parc tematic care sa puna in valoare acest simbol ar presupune investitii care nu pot fi suportate cu usurinta, in prezent, de catre Romania", scria Bode in interpelarea catre Udrea.

El ii solicita ministrului Turismului si Dezvoltarii sa analizeze oportunitatea ca hotelurile din Romania sa se ocupe de formalitatile interne necesare obtinerii avizelor turistice si de afaceri, atunci cand este cazul, inclusiv pentru cetatenii qatarezi.

Bode solicita ministrului, de asemenea, sa analizeze oportunitatea initierii "discutiilor cu investitori eligibili, inclusiv din Qatar, pentru edificarea celui mai mare parc tematic din lume – Parcul Dracula".

De asemenea, el solicita analiza pentru oportunitatea sprijinirii organizarii, in Doha, a unei expozitii pentru firmele din Romania ce doresc sa initieze activitati economice in Qatar.

Pe de alta parte, Bode se numara printre initiatorii a 25 de initiative legislative, in special pe teme economice.

Lucian Bode este nascut in 1974, la Valcau de Jos, judetul Salaj. Este casatorit si are un copil.

In 1998 a absolvit Universitatea din Oradea, Facultatea de Electrotehnica si Informatica, specializarea inginer electromecanic. De asemenea, are un masterat in "Managementul Securitatii in Societatea Contemporana", la Facultatea de Istorie si Filozofie a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.

In perioada 2001-2008 a fost inginer serviciu exploatare, purtator de cuvant, sef serviciu la Electrica S.A., Sucursala de distributie a energiei electrice Zalau. In perioada 2003 - 2008 a fost lider de sindicat la Electrica Zalau.

Intre 2000 si 2004 a fost consilier local la Consiliul local al comunei Valcau de Jos.

El este presedinte al PDL Salaj. De altfel, din acest judet provine si Andreea Paul Vass, care este presedinte al organizatiei judetene de femei a PDL.

Bode a fost cel mai bun marcator al nationalei de fotbal a Parlamentului Romaniei la Turneul european de fotbal al parlamentarilor desfasurat, in 2011, in Ungaria, marcand trei din cele cinci goluri ale tricolorilor. Bode a cochetat cu fotbalul si inainte de a intra in politica, el evoluand in tinerete in campionatul judetean de fotbal.

Potrivit celei mai recente declaratii de avere, din iunie 2011, Bode detine, din 2009, impreuna cu sotia, o casa de locuit de 335 de metri patrati, construita in regie proprie in Zalau.

De asemenea, Bode are un autoturism Mercedes, cumparat in 2003.

El are un credit de 43.750 de franci elvetieni, la OTP Bank Zalau, contractat in 2007 si scadent in 2022 si un credit de 22.500 de franci francezi, contractat in 2008 si scadent in 2037, la aceeasi banca.

In aceeasi declaratie de avere apare si un credit la BRD, contractat in 2009 si scadent in 2011, in valoare de 20.000 de lei.

Bode a incasat din indemnizatia de deputat 61.453 de lei, iar sotia sa, educatoare la Gradinita nr. 12 din Zalau, a avut un venit de 12.737 de lei.

Potrivit declaratiei de interese, Bode este membru fondator al Asociatiei "Pro Demos" din Zalau si secretar general al BPN al PDL.

Sursa foto: AgerPress.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri