Comandamentul de iarna al MDRT va furniza prefecturilor judetene numarul total de utilaje cu care patronatele din constructii s-au aratat dispuse sa intervina in fiecare judet in parte.

„In doar cateva ore, am reusit sa strangem 375 de utilaje in aproape toate judetele tarii, iar ofertele de ajutor continua sa soseasca la sediul ministerului”, a declarat ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Cristian Petrescu.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a organizat un comandament de iarna special pentru a veni in ajutorul persoanelor afectate de caderile masive de zapada.

Citeste si:

Sambata, 11 februarie, MDRT a demarat campania de ajutorare a sinistratilor si a facut apel la reprezentantii industriei de turism pentru a dona produse alimentare si bunuri de prima necesitate. Primul convoi umanitar a fost distribuit chiar sambata dupa-amiaza sinistratilor din localitatea Sageata (judetul Buzau), iar alte convoaie cu ajutoare sunt pe drum.

Federatiile patronale, lucratorii individuali din turism, reprezentantii altor companii si oamenii simpli care doresc, in continuare, sa doneze produse, precum si patronatele din constructii care pot furniza utilaje pentru deszapezire sunt rugati sa contacteze comandamentul de iarna al MDRT la numarul de urgenta 0800.86.82.82.