"Am evaluat impreuna posibilitatea utilizarii fondurilor din POS-T alocate axei prioritare pentru siguranta traficului in vederea dotarii cu echipamente pentru deszapezirea retelei nationale de drumuri nationale si autostrazi si a liniilor de cale ferata", a declarat Alexandru Nazare.

Totodata, Nazare i-a prezentat comisarului Hahn situatia privind efectele negative asupra economiei romanesti generate de caderile masive de zapada din ultimele saptamani.

Cei doi discutat si pe tema absorbtiei fondurilor europene pentru infrastructura alocate prin POST 2007-2013.

"Am primit vestea buna ca in urmatoarele saptamani vom primi de la Comisia Europeana aprobarea pe alte doua proiecte majore, de data aceasta proiecte care privesc reabilitarea caii ferate. Sunt doua proiecte, Frontiera - km 614 si Simeria - Coslariu, in valoare de peste 900 milioane de euro pentru reabilitarea a 110 km de cale ferata. Odata cu aprobarea acestor proiecte vom putea face deja rambursari pentru ca avem contractele semnate sau in faza finala de licitatie", a afirmat Nazare.

Citeste si:

In urma caderilor masive de zapada si a viscolului din ultima perioada, zeci de drumuri au fost inchise sau restrictionate pentru camioane, sute de trenuri au fost anulate, in timp ce altele au inregistrat intarzieri de sute de minute.

Ministrul a solicitat saptamana aceasta Curtii de Conturi, dar si Corpului de Control al ministerului sa verifice modul de achizitie si derulare a contractelor de deszapezire a drumurilor nationale incheiate in 2008 pe o perioada de patru ani.

Prin POST 2007-2013, Ministerul Transporturilor beneficiaza de fonduri de 5,7 miliarde euro pentru constructia si modernizarea infrastructurii de transport.