Legea a fost votata in Camera Deputatilor, camera decizionala, cu 155 de voturi "pentru" si 10 abtineri, dupa ce proiectul legislativ a fost aprobat de Senat in 29 noiembrie 2011.

Legea Picnicului trece responsabilitea zonelor de picnic in sarcina autoritatilor locale, stabileste criterii clare de amenajare si dotare a zonelor de picnic, precum si amenzi pentru cei care incalca aceste prevederi.

Legea Picnicului nu stabileste numarul, suprafata sau tipul zonelor de picnic alese de catre autoritatile locale, ci stabileste un cadru general de reguli si obligatii pe care autoritatile, dar si publicul larg, trebuie sa-l respecte atunci cand desfasoara activitati de picnic.

Citeste si:

Aprobarea acestei legi a fost posibila cu sustinerea parlamentarilor Sulfina Barbu, Carmen Moldovan, Adriana Saftoiu si Attila Korodi.

“Asociatia Green Revolution multumeste celor patru parlamentari pentru sprijinul si munca depusa pe tot parcursul legislativ. Consideram ca suportul acordat in acest proces reprezinta cea mai buna dovada de responsabilitate fata de mediu pe care oamenii politici o pot da” a afirmat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.