"Am vazut aprecierile din presa cu privire la cazul Boldea. Imediat ce am aflat am vrut si eu sa stiu cum a fost posibil. Ma voi implica si in acest caz de readucere a lui inapoi. Stim unde este, facem toate eforturile politice. Acum e in Kenya, nu stim unde va fi diseara. Inca de aseara statul roman a declansat toate procedurile pentru ca Boldea sa revina in tara. Nu stiu cat de repede, cat va dura, dar va asigur ca il vom gasi si in gaura de sarpe pana la urma. Va trebui, asa cum a fost si cu altii", a declarat presedintele Basescu.

[Vezi aici declaratiile presedintelui].

Deputatul Mihai Boldea a parasit Romania sambata, pe frontiera terestra, e fiind dat in urmarire generala si internationala, potrivit Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

Procurorii DIICOT au cerut, miercuri seara, arestarea preventiva in lipsa a lui Boldea, pe care il acuza de constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

Citeste si:

"In motivarea solicitarii s-au retinut starea de pericol concret pentru ordinea publica raportat la gravitatea faptelor retinute in sarcina sa si existenta unor indicii temeinice potrivit carora inculpatul Boldea Mihail, deputat in Parlamentul Romaniei, se sustrage urmaririi penale", afirma reprezentantii DIICOT intr-un comunicat de presa de miercuri.

Deputatul Mihail Boldea a fost audiat, vineri, in cazul privind inselaciunile cu terenuri din Galati. Sase persoane au fost arestate si alte doua au primit interdictie de a parasi localitatea in acest caz, potrivit Mediafax.