Anders Behring Breivik a declarat in fata judecatorilor ca ar relua masacrul comis la 22 iulie, cand a ucis 77 de persoane.
"Da, as face-o din nou", a afirmat el in cea de-a doua zi a procesului sau, adaugand ca adolescentii ucisi pe insula Utoeya nu erau "copii nevinovati" si ca pentru el, a-si incheia viata in inchisoare sau a muri pentru poporul sau constituie "cea mai mare onoare", noteaza Mediafax.

Intrand in tribunal, Breivik a efectuat din nou salutul nazist, imediat ce a fost eliberat din catuse la inceputul acestei a doua zi a procesului sau, ce s-a deschis la scurt timp dupa ora 09.00 (10.00 ora Romaniei).

Sedinta a fost suspendata imediat pentru 30 de minute, tribunalul exprimandu-si dorinta de a examina competenta de a participa la proces a unuia dintre cei cinci judecatori care este recuzat de aparare, partile civile si acuzare.

Unul dintre cei trei cetateni norvegieni desemnati sa asiste cei doi judecatori profesionisti in procesul lui Anders Behring Breivik a cerut pedeapsa cu moartea impotriva acuzatului, intr-un comentariu publicat pe site-ul unui cotidian dupa atentate, a anuntat marti o revista norvegiana.

"Pedeapsa cu moartea este singura solutie corecta in acest caz !!!!!!!!!!", a reactionat acest barbat pe site-ul tabloidului Verdens Gang (VG), la o zi de la dublul atentat soldat cu 77 de morti, potrivit revistei antirasiste Vepsen, care reproduce pagina de Internet respectiva.

Tribunalul din Oslo l-a exclus marti pe unul dintre cei cinci judecatori care participa la procesul lui Anders Behring Breivik, pentru declaratii ce genereaza indoieli cu privire la impartialitatea sa.

foto: agerpres.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri