Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a anuntat, luni, suspendarea raportului de serviciu al directorului executiv al Centrului Judetean APIA Caras-Severin, Anculia Romica Pavel, arestat pentru coruptie.

Decizia a fost luata sambata si respecta prevederile Legii privind statutul functionarilor publici, arata APIA, intr-un comunicat citat de Mediafax.

Seful APIA Caras-Severin si primarii orasului Otelu Rosu, Iancu Simion, si localitatii Socol, Ghita Valentin, au fost arestati preventiv, vineri seara, pentru 29 de zile, pentru fapte de coruptie, in baza unor mandate emise de Tribunalul Timis.

Cei doi primari sunt acuzati de luare de mita, fals intelectual sub semnatura privata, asociere in vederea savarsirii de infractiuni, toate in concurs si asimilate sub infractiunea de coruptie.

Seful APIA Caras- Severin este acuzat de complicitate la infractiunea de luare de mita.

Procurorii DNA Timisoara au facut, joi, perchezitii la locuinta primarului din Otelu Rosu, Iancu Simion, presedinte interimar al PDL Caras-Severin, dupa demisia lui Sorin Frunzaverde, dar si la locuinta sefului APIA Caras-Severin, intr-un caz privind fraude intr-un proiect cu fonduri europene.

DNA sustine ca in a doua jumatate a anului 2011 Romica Pavel Anculia a pus in practica o modalitate de fraudare a banilor europeni, folosindu-se de influenta sa asupra primarilor din Otelu Rosu si Socol.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
In ce conditii poate sa fie arestat Sorin Mindrutescu, seful Oracle