Numarul bugetarilor care cumuleaza din diferite surse venituri lunare de peste 1.000 euro se ridica la 97.000 persoane, conform datelor centralizate de Ministerul Finantelor in procesul de analiza a taxei de solidaritate, a declarat premierul Victor Ponta, potrivit Mediafax.

"Nu cred ca 1.000 de euro este o suma uriasa, dar iti asigura un trai decent. Pe langa ei sunt 1,2 milioane de bugetari si 6 milioane de pensionari care au venituri mult mai mici. Trebuie sa existe o posibilitate sa indrepti aceste lucruri. Argumentul de a incerca sa reducem in zona bugetara acest tip de venituri absolut anormale este in special pentru cei din Hidroelectrica, Rovinari, Turceni", a spus Ponta, la Realitatea TV.

Guvernul analizeaza impozitarea suplimentara, cu inca 16%, a sumei din pensie sau salariu care depaseste 4.500 lei /luna, sistem care ar putea fi aplicat incepand cu anul viitor si numai pentru sectorul bugetar, declara, marti, premierul Victor Ponta.

El amintea ca Guvernul USL intentioneaza sa aplice de anul viitor cote diferentiate de impozit, in functie de nivelul salariilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Ciolos: Nu ne-am putut permite alocari de fonduri pentru biserici