Guvernul nu are sanse foarte mari sa atraga in acest an 3,5 miliarde euro din fonduri europene, conform angajamentului asumat de fostul Executiv Boc, deoarece aceasta estimare a fost una hiperoptimista, a declarat, joi, premierul Victor Ponta.

"M-am implicat direct si am cerut ministrilor sa raspunda pozitiv la ceea ce inseamna masurile de eficientizare a absorbtiei fondurilor europene. Aici insa s-ar putea sa avem o problema in 2012, pentru ca Guvernul Boc a venit in Parlament cu o estimare hiperoptimista, ca vom absorbi 3,5 miliarde euro anul acesta din fonduri europene. Nu pot sa spun ca sunt sanse foarte mari sa ne tinem de aceasta previziune", a spus Ponta, la Realitatea TV, noteaza Mediafax.

El a aratat in acelasi timp ca sunt sanse ca Romania sa evite suspendarea programului POSDRU, in urma discutiilor avute cu oficialii Comisiei Europene.

Fostul Guvern Boc si-a propus pentru acest an absorbtia a 6 miliarde de euro, din care 3,5 miliarde de euro din fonduri europene structurale si de coeziune si 2,5 miliarde de euro din fonduri destinate sectorului agricol.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Dancila a picat