Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului a aprobat prin ordin de ministru cifra de scolarizare pentru studii universitare de licenta alocata institutiilor de invatamant superior de stat in vederea admiterii la studii in anul universitar 2012- 2013 a unor tineri de origine romana din Republica Moldova, din alte state invecinate si a etnicilor romani cu domiciliul stabil in strainatate.

Astfel, MECTS a aprobat in acest sens 1910 locuri, dintre care 700 cu bursa, iar 1210 fara bursa. Acestora li se adauga alte 390 de locuri destinate extensiilor universitare care functioneaza in Republica Moldova (Balti si Cahul) sub coordonarea Universitatii „Al. I. Cuza” din Iasi, respectiv a Universitatii „Dunarea de Jos” din Galati, se arata intr-un comunicat al ministerului de resort.

Prin acelasi ordin, MECTS a alocat, separat, 500 de locuri in universitatile de stat din Romania pentru tinerii de origine romana din Republica Moldova care au obtinut diploma de bacalaureat in Romania. Dintre acestea, 300 de locuri sunt cu bursa, iar 200 fara bursa si fara plata taxelor de scolarizare.

Citeste si Cifrele de scolarizare pentru anul scolar si universitar 2012 - 2013. Sunt suficiente locuri?

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri