Vicepresedintele PDL, Elena Udrea, a declarat marti ca a decis inca de duminica seara sa demisioneze din functia de presedinte al PDL Bucuresti, demisia fiind efectiva dupa validarea alesilor locali de la nivelul Capitalei, in conformitate cu prevederile legale, scrie Mediafax.

Ea a renuntat la pozitia de presedinte al PDL Bucuresti dupa rezultatele nefavorabile ale partidului sau in cadrul alegerilor din Bucuresti ce s-au incheiat duminica.

Elena Udrea a fost Ministru al Turismului pana in luna februarie a anului curent.

[UPDATE 14:11]

Citeste si:

"Ca om politic responsabil si cu onoare, am decis inca de duminica seara sa demisionez din functia de presedinte al PDL Bucuresti, demisia fiind efectiva dupa validarea alesilor locali de la nivelul Capitalei, in conformitate cu prevederile legale", a declarat Udrea pentru agentia citata.

Ea a apreciat ca "rezultatele alegerilor locale la nivel national sunt departe de a fi multumitoare". Udrea a mentionat ca democrat-liberalii sunt constienti de "votul negativ, sanctionator" dat de electorat.

"Intelegem perfect semnificatia acestuia si ne asumam faptul ca PDL, ca principal partid in coalitie, a platit costurile unei guvernari de austeritate", a afirmat Udrea.

Silviu Prigoana, candidat din partea PDL la Bucuresti, a atras doar 16% din voturi in Bucuresti si, Liviu Negoita a pierdut primaria la sectorul trei in timp ce Cristian Poteras a pierdut de asemenea sectorul 6.