Presedintele Traian Basescu le-a cerut, in aceasta seara, lui Victor Ponta, Crin Antonescu, Daniel Constantin, Gabriel Oprea si Kelemen Hunor sa inceteze imediat actiunile impotriva institutiilor statului roman, anunta Mediafax.
„Prin incalcarea grava a legilor tarii au pus statul roman si pe cei 22 de milioane de romani intr-o situatie extrem de dificila, pe analiza mea similara cu cea generata de mineriada din 1990. (...) Suspendarea presedintelui este doar o etapa intermediara, problema acestor domni si a partidelor lor este punerea sub control a justitiei. Tinta finala a actiunilor majoritatii parlamentare conduse de Victor Ponta, Crin Antonescu, Daniel Constantin, Gabriel Oprea si Kelemen Hunor este punerea sub control a justitiei”, a spus Traian Basescu.

In opinia lui Traian Basescu, actiunile acestora vor avea repercursiuni economice grave. „Politicienii din partidele parlamentare trebuie sa inteleaga ca a venit timpul cand politicienii sunt egali in fata justitiei cu orice alt cetatean.”

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a raspuns, in aceasta seara, la intrebarea ca daca dupa investirea lui ca presedinte al Senatului ia in calcul suspendarea lui Traian Basescu, ca aceste lucruri vor fi discutate "cand ele vor fi de actualitate", potrivit Mediafax.

Crin Antonescu a fost intrebat de ziaristi daca dupa investirea sa la sefia Senatului ia in calcul suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu "O sa discutam despre toate lucrurile care va intereseaza pe dvs. si publicul pe care-l serviti, atunci cand ele vor fi de actualitate. Deocamdata, mai avem o parte a sedintei extraordinare", a spus Crin Antonescu.

Crin Antonescu ii raspunde presedintelui

Liderul PNL a declarat ca liderii politici nu se tem de Traian Basescu, fiind replica pe care liberalul a dat-o dupa ce seful statului a cerut incetarea actiunilor impotriva statului si a legilor sale, scrie Adevarul.ro.

"Nimeni, nici presedintele Romaniei, nici alta institutie sau persoana nu poate cenzura dreptul reprezentantilor Parlamentului Romaniei, nu poate interzice acestui for sa ia decizii in limitele Constitutiei. (...) Azi au fost schimbate, printr-un vot foarte clar si regulamentar, niste persoane. Nu au fost atacate institutii, ci au fost schimbate niste persoane. (...) Nici eu, nici ceilalti lideri politici pe care Traian Basescu a incercat sa ii ameninte nu ne temem de Traian Basescu. (...) Niciunul dintre noi nu accepta un asemenea ton, nu accepta dreptul nimanui de a ne ameninta. (...) Ii cer sa renunte la intimidari si amenintari", a afirmat Crin Antonescu.

Citeste si Presedintelui ii place sa ramana marinar. Elena Udrea si Elena Basescu au reusit in profesie?




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri