Editia romaneasca a enciclopediei „Who’s Who“ arata ca prim-ministrul Romaniei ar avea, din 2004, un master la Oxford. Reprezentantii universitatii britanice spun ca Victor Ponta a urmat doar un curs de vara, informeaza Adevarul.ro.
Raspunsul premierului a venit pe pagina sa de Facebook, insotit de o fotografie: "In toate CV-urile, cursul de la Oxford este prezentat exact cum a fost: curs de pregatire! Echipa VP".

Victor Ponta a fost implicat recent in doua scandaluri legate de cariera sa universitara: el a fost acuzat ca si-ar fi plagiat lucrarea de doctorat, dar si ca a trecut in CV absolvirea unui master in Italia, master pe care, de fapt, nu l-a facut. Pe lista nelamuririlor care pun sub semnul intrebarii cariera universitara a primului ministru al Romaniei se adauga o scurta prezentare publicata in „Who's Who Romania", editia din 2011, unde se precizeaza nu doar ca el ar fi facut un masterat in Catania, Italia, dar si ca ar avea un „Master in ideologii politice Oxford - Exeter College", diploma obtinuta in anul 2004.

De remarcat insa ca, in prezentarea de pe site-ul Guvernului, Victor Ponta afirma ca, in perioada iulie-august 2004, a luat parte la „Summer Programme in History, Politics and Society", in cadrul Exeter College, la Universitatea din Oxford, Marea Britanie. Mai multi reprezentanti ai acestei institutii de invatamant ne-au confirmat ca Victor Ponta a urmat aici doar niste cursuri ale unei scoli de vara. Aceleasi cadre didactice au precizat, in exclusivitate pentru ziarul „Adevarul", ca aceste cursuri nu sunt de masterat, asa cum se arata in „Who's Who". „Domnul Ponta a luat parte doar la o scoala de vara organizata de Universitatea Oxford si tinuta in Exeter College.

Citeste articolul complet in Adevarul.ro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri