Referendumul pentru demiterea presedintelui ar putea dura 2-3 zile

Referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu s-ar putea intinde pe o perioada de doua sau chiar trei zile. Propunerea vine de la senatorul PSD Georgica Severin care spune ca astfel s-ar asigura o prezenta mai mare la urne, scrie Adevarul.ro.

Deputatul PSD Bogdan Niculescu Duvaz a declarat, vineri, la sediul USL, ca nu s-a luat o decizie privind organizarea referendumului in decursul a doua zile, dar ca opinia generala este sa ramana o singura zi.

Intrebat daca referendumul ar putea fi organizat in doua zile, Ilie Sarbu liderul senatorilor PSD, a raspuns: "E posibil, e rational, pana la urma, decizia ne apartine. Vom vedea, nu ne-am intalnit inca nici un for de conducere al USL-ului si nu vad ce ar fi aici neclar sau neconstitutional. E dreptul Parlamentului sa decida. El a decis data de 29, poate sa decida inca o zi, ca oamenii sa nu fie presati de timp, de imprejurari, e si caldura aceasta pe care o resimtim cu totii. Eu cred ca e rational si sanse pot fi, daca decizia va fi luata in sensul asta, lucrurile se pot aranja".

Prelungirea termenului pentru referendumul de pe 29 iulie poate fi facuta printr-o hotarare de Guvern. Condorm lui Severin doar referendumul local este obligatoriu sa se tina intr-o singura zi.

Parlamentul a propus ca data referendumului national pentru demiterea sefului statului sa fie 29 iulie 2012, propunere aprobata de plen, cu 242 voturi "pentru", indeplinind in acest fel conditia impusa de Constitutie, potrivit careia referendumul se organizeaza la maxim 30 de zile de la suspendare.

Citeste articolul complet pe Adevarul.ro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri