Senatorul PNL Ioan Ghise si un consilier de-al sau s-au plimbat, marti, in jurul Palatului Cotroceni, cu pancarte atarnate pe corp, inscriptionate cu mesajele "Poporul a decis, Basescu e demis" si "Popor roman, esti suveran", senatorul anuntand ca va repeta gestul zilnic, daca vremea e frumoasa.

Senatorul liberal a declarat ziaristilor aflati la intrarea in Palatul Cotroceni ca gestul sau este "simbolic", ca el este un simplu cetatean si ca nu s-a consultat in privinta acestei actiuni cu colegii din PNL.

"De azi incolo, cat este vreme buna, vom veni la plimbare aici", a sustinut Ghise.

El a reluat argumentatia privind propunerile sale prezentate luni in plenul Parlamentului referitoare la necesitatea constatarii demiterii presedintelui Traian Basescu in urma referendumului din 29 iulie.

"Suveranitatea poporului nu poate fi exercitata de niciun grup si nicio persoana in nume propriu. Curtea Constitutionala a uzurpat suveranitatea poporului", a sustinut Ghise, adaugand ca cei sase judecator ai Curtii care au votat pentru nevalidarea referendumului si-au depasit atributiile.
De asemenea, Ghise a mai sustinut ca luni a primit pe email o amenintare cu agresiunea pentru a-si retrage propunerile adresate Parlamentului si a depus plangere la politie.

O echipa de jandarmi a intervenit in momentul in care acesta a trecut strada pe trotuarul de langa gardul Palatului Cotroceni, solicitandu-i sa revina pe partea cealalta a strazii.

Presedintele Traian Basescu a revenit, marti, la Palatul Cotroceni, dupa 52 de zile de suspendare prin decizia Parlamentului din 6 iulie si dupa ce la referendumul de demitere din 29 iulie nu s-a intrunit cvorumul necesar pentru ca acesta sa fie validat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Ultimul sondaj inaintea alegerilor de duminica