Presedintele suspendat, Traian Basescu, a transmis o scrisoare presedintelui interimar al Romaniei, presedintilor Camerelor Parlamentului si prim-ministrului Romaniei, prin care cere clarificarea regulilor dupa care se va desfasura referendumul din 29 iulie.
“In momentul de fata exista neconcordante intre legislatia privind organizarea referendumului din 29 iulie 2012, decizii ale Curtii Constitutionale a Romaniei si hotararea Parlamentului de suspendare a Presedintelui Romaniei. Va solicit sa clarificati imediat regulile dupa care se va desfasura scrutinul din data de 29 iulie 2012”, a declarat Basescu, intr-un comunicat trimis de divizia sa de comunicare.

Basescu se refera la regulile de validare a referendumului, numarul si locul de amplasare a sectiilor de votare din tara si din strainatate, formula de reprezentare in comisiile din sectiile de votare si durata efectiva a votarii.

“Absenta acestor clarificari in cel mai scurt timp cu putinta este profund nedemocratica pentru ca induce confuzii majore in randul cetatenilor romani cu drept de vot. Intrucat, oficial, campania pentru referendum a inceput la 6 iulie 2012 si se termina la 27 iulie 2012, este corect sa nu fie modificate regulile fixate deja, precum data si numarul de alegatori din listele electorale folosite si in alegerile locale din 10 iunie 2012. De asemenea, consider corect sa mentineti numarul sectiilor de votare din strainatate utilizate la alegeriile prezidentiale din anul 2009.”, se mai arata in comunicat.

Basescu mai adreseaza rugamintea de a fi luate toate masurile necesare ca referendumul sa se desfasoare in spiritul corectitudinii fata de practicile Uniunii Europene si a deplinului respect in raport cu Constitutia Romaniei si legile tarii.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri