Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) a informat, sambata, cate incidente s-au inregistrat, la nivel national, in perioada campaniei pentru referendum, cele mai multe fiind reclamate in mediul urban, scrie Mediafax.
Update 2: Purtatorul de cuvant al Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), Marius Militaru, a anuntat cate incidente au fost inregistrate duminica, intre orele 7.00 si 13.00, fiind verificate 469 de autovehicule si legitimate 395 de persoane.

Din cele 177 de sesizari, doar 62 s-au confirmat, peste 20 la suta sintre ele au fost semnalate la numarul unic de urgenta 112.

Politistii au aplicat 15 sanctiuni contraventionale in valoare de 4.600 de lei.


UPDATE: Purtatorul de cuvant al Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) a anuntat cate incidente au fost inregistrate duminica, intre orele 7.00 si 10.00, fiind verificate 240 de autovehicule si legitimate 395 de persoane.

Intre orele 7.00 si 10.00 au fost inregistrate 36 de incidente electorale. Cele mai multe dintre acestea s-au inregistrat in mediul rural (72,22 la suta), fiind confirmate 20 din cele 36 reclamate.

Majoritatea sesizarilor, respectiv 83 la suta, s-au facut la numarul unic de urgenta 112.

Politistii au aplicat cinci sanctiuni contraventionale in valoare de 1.600 de lei, toate in Timis.

Doua fapte penale s-a inregistrat in Dambovita si Galati, pentru mita electorala, respectiv impiedicarea execitarii dreptului de vot - infractiuni prevazute de Legea 3/2000 privind desfasurarea referendumului.

Conform datelor statistice existente la nivelul MAI, in perioada campaniei pentru referendum (7 - 28 iulie), au fost inregistrate, la nivel national, 120 de incidente constand in infractiuni, contraventii si fapte de alta natura.

Din totalul incidentelor, cele mai numeroase s-au produs pe raza municipiului Bucuresti (21) si a judetelor: Buzau (12), Cluj (opt), Brasov (sapte), Gorj si Dambovita (cate sase).

Cele mai numeroase dintre acestea au fost reclamate in mediul urban (64 incidente, reprezentand 53,3 la suta), majoritatea fiind sesizate prin apelul de urgenta 112.

Au fost inregistrate 46 de infractiuni, dintre care 34 la Legea 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, constand in impiedicarea prin orice mijloace a liberului exercitiu al dreptului de a participa la referendum, precum si in promisiunea, oferirea sau darea de bani ori de alte foloase in scopul de a determina alegatorul sa voteze sau sa nu voteze in cadrul referendumului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri