Campioana mondiala din 2010, Kaori Matsumoto (Japonia), a fost oponenta Corinei in finala olimpica, o adversara sireata si agresiva, inca din primele secunde. Dupa 3 minute, niciuna dintre sportive nu punctase, iar tensiunea crestea treptat. Initiativa i-a apartinut niponei mai de fiecare data, dar Corina a stiut sa stopeze. Matsumoto a fost la un pas de un yuko, neacordat, timpul s-a scurs, 25 secunde, 10 si final, urmand Golden Score.

Japoneza a continuat cu lupta dura, dar dupa 17 secunde din prelungiri, Corina a fost penalizata decisiv, fiind acuzata ca a calcat in afara covorului, astfel ca finala a fost transata neasteptat de arbitri. Matsumoto-aur olimpic, Corina Caprioriu-argint.

Potrivit GSP.ro, Francois Hollande, presedintele Frantei, a fost in sala la Judo. El a asistat la meciul Corinei Caprioriu. Se zvoneste ca si Vladimir Putin va veni la finale, in afara celei feminine, de la 57 kg, urmand sa se dispute ultimul act la masculin, 73 kg, acolo unde Putin il va sustine pe Mansur Isaev in finala cu japonezul Nakaya.