Actavis a premiat cu 6.000 euro olimpicii la chimie

Compania farmaceutica Actavis Romania a premiat lotul elevilor olimpici la chimie care au obtinut la Olimpiada Internationala de la Washington o medalie de aur, doua de argint si o alta de bronz.

„Compania continua o traditie de peste 20 de ani si rasplateste performantele olimpice cu premii in valoare de: 2.000 de euro pentru medalia de aur, cate 1.500 de euro pentru cele doua medalii de argint si 1.000 de euro pentru medalia de bronz", potrivit unui comunicat emis de companie.

Medalia de aur a fost obtinuta de Vlad Bacauanu (absolvent al Liceului International de Informatica din Bucuresti), cele de argint de Alexandru Paraschiv (absolvent al Colegiului National „Sfantul Sava" din Bucuresti) si de respectiv Andreea Filip (eleva in clasa a X-a, Liceul International de Informatica din Capitala). Medaliatul cu bronz este Silvian Baltac, absolvent al Liceului Teoretic „Neagoe Basarab" din Oltenita.

„La fel ca sportivii romani, care poarta numele tarii noastre pe cele mai inalte culmi la Olimpiada din Londra si alaturi de tinerii olimpici din alte domenii, elevii medaliati la Olimpiada de Chimie sunt mandria noastra nationala", a declarat Alina Culcea, directorul general adjunct al Actavis.

Compania, care detine fabrica de medicamente Sindan din Bucuresti, are in derulare si un proiect prin care elevii cu rezultate la olimpiadele internationale de chimie pot obtine burse si, dupa finalizarea facultatii, stagii de pregatire in cadrul organizatiei. Fabrica Sindan produce medicamente oncologice (anticancer).

Actavis este una dintre cele mai mari companii farmaceutice din tara, fiind prezenta cu o divizie de sales/marketing si prin Sindan Pharma. In prezent, compania are circa 380 de angajati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri