La Olimpiada Internationala de Chimie, care s-a desfasurat in perioada 15-24 iulie 2013 la Moscova si la care au participat 279 de concurenti, elevii romani, componenti ai lotului olimpic de chimie, au obtinut trei medalii de argint si una de bronz.

Toti cei patru elevi care au reprezentat Romania la olimpiada de la Moscova s-au intors acasa cu medalii: Filip Maria-Andreea, eleva in clasa a XI-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti, Murgoci Adrian, absolvent al Colegiului National “Mihai Viteazul” din Bucuresti – promotia 2013, Calugaru Dumitru, elev in clasa a X-a la Colegiul National „Tudor Vladimirescu” din Targu Jiu au adus acasa medalii de argint, iar Mihai Grigore Pruna, absolventul Colegiului National „Vasile Lucaciu”din Baia Mare, promotia 2013 a adus o medalie de bronz.

In cel de-al 22-lea an consecutiv in care sprijina lotul national al Romaniei participant la Olimpiada Internationala de Chimie, compania Actavis investeste 27.000 de euro in performantele tinerilor prin programul “Actavis sustine performanta”.

“Acesti tineri ne-au dovedit inca odata ca in Romania se poate face excelenta, iar ei sunt un exemplu in acest sens. Ne-am dori ca astfel de modele sa fie promovate, iar usile tuturor institutiilor din tara aceasta sa ramana deschise pentru ei, astfel incat sa le punem in valoare calitatile exceptional”, a declarat Ana Maria Draganica, manager comunicare Actavis Romania.