Guest ii aminteste lui Geoana ca el ar trebui sa stie cat de disfunctional este sistemul politic romanesc, avand in vedere ca a ocupat functia de presedinte al Partidului Social Democrat (PSD), desi in articolul din NYT nu face referire la acest detaliu biografic.

Fostul ambasador spune ca desi Mircea Geoana vorbeste in articolul sau despre reforma judiciara, dialogul politic, verificari si bilanturi, adevarul este ca niciun politician roman nu a avut curajul si priceperea de a lua masuri concrete de reforma.

„Si indiferent de plangerile impotriva presedintelul Traian Basescu, alungarea sa, determinata de apelul la nemultumirea populista, ar fi consolidat disfunctiile de tipul castigatorul ia totul si nu le-ar fi slabit”, a mentionat Guest.

Cine este Michael Guest

Michael Guest a fost ambasador al SUA in Romania intre 2001-2004. In timpul mandatului sau, presedintele George W. Bush a efectuat o vizita la Bucuresti (2002), iar in 2004 Romania a intrat in NATO.

Citeste si:

Acesta a atras de nemurate ori atentia asupra nivelului inalt de coruptie din Romania si s-a aratat ingrijorat de modul in care sunt cheltuiti banii publici.

Guest a acuzat deseori guvernul din acea perioada condus de Adrian Nastase ca nu lupta impotriva coruptie.