Fostul ambasador al Statelor Unite ale Americii (SUA) in Romania in perioada 2001-2004, Michael Guest, comenteaza intr-o scrisoare articolul scris de Mircea Geoana in editia online a New York Times (NYT).
Guest ii aminteste lui Geoana ca el ar trebui sa stie cat de disfunctional este sistemul politic romanesc, avand in vedere ca a ocupat functia de presedinte al Partidului Social Democrat (PSD), desi in articolul din NYT nu face referire la acest detaliu biografic.

Fostul ambasador spune ca desi Mircea Geoana vorbeste in articolul sau despre reforma judiciara, dialogul politic, verificari si bilanturi, adevarul este ca niciun politician roman nu a avut curajul si priceperea de a lua masuri concrete de reforma.

„Si indiferent de plangerile impotriva presedintelul Traian Basescu, alungarea sa, determinata de apelul la nemultumirea populista, ar fi consolidat disfunctiile de tipul castigatorul ia totul si nu le-ar fi slabit”, a mentionat Guest.

Cine este Michael Guest


Michael Guest a fost ambasador al SUA in Romania intre 2001-2004. In timpul mandatului sau, presedintele George W. Bush a efectuat o vizita la Bucuresti (2002), iar in 2004 Romania a intrat in NATO.

Acesta a atras de nemurate ori atentia asupra nivelului inalt de coruptie din Romania si s-a aratat ingrijorat de modul in care sunt cheltuiti banii publici.

Guest a acuzat deseori guvernul din acea perioada condus de Adrian Nastase ca nu lupta impotriva coruptie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri