15 August 2012

Sorin Blejnar a venit la DNA pentru a fi audiat in dosarul de evaziune fiscala



Fostul sef al ANAF Sorin Blejnar a venit, marti dimineata, la DNA, pentru a fi audiat in dosarul in care este cercetat pentru complicitate la evaziune fiscala si sprijinire a unui grup infractional organizat, alaturi de fostul sau sef de cabinet Codrut Marta si de fostul sef al ANV Viorel Comanita, scrie Mediafax.

Sorin Blejnar a declarat, la intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie, ca le va cere procurorilor sa ii prezinte probele in cazul acuzatiilor care ii sunt aduse.

In 17 iulie, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au adus lui Blejnar la cunostinta acuzatiile si au dispus masura obligarii de a nu parasi tara pentru o perioada de 30 de zile. Interdictia dispusa de procurori in cazul lui Blejnar a fost mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti, care in 23 iulie a respins contestatia fostului sef al ANAF.

Sorin Blejnar declara ca nu are nicio legatura cu acuzatiile de complicitate la evaziune fiscala si sprijinirea unui grup infractional organizat si ca nu a cunoscut istoricul fiscal al firmelor despre care vorbesc procurorii anticoruptie ca ar fi pagubit bugetul statului cu aproape 15 milioane de euro.

Potrivit DNA, fostul sef al ANAF Sorin Blejnar ar fi sprijinit, din mai 2011 pana in iulie 2012, grupul infractional care a initiat un amplu mecanism evazionist vizand sustragerea de la plata accizelor a unor cantitati de motorina vandute sub denumirea unor produse petroliere inferioare.



Citeste si