28 August 2012

Basescu revine la Cotroceni: decizia CCR a fost publicata in Monitorul Oficial



Decizia Curtii Constitutionale a fost publicata in Monitorul Oficial in aceasta seara, iar presedintele Traian Basescu se poate reintoarce la Palatul Cotroceni, anunta Mediafax.

Reactii la subiectul zilei

Presedintele Traian Basescu este, "in mod evident", singurul actor politic credibil pentru partenerii europeni si americani si ar putea repara raul facut Romaniei de "actiunile abuzive ale USL impotriva democratiei si a statului de drept". (Elena Udrea)

"Noi am fost martor la caratul apei, am fost ca parlamentari intr-o situatie inedita. Am luat act de o hotarare a Curtii Constitutionale, nu am avut nici macar o posibilitate sa intervenim, mi-as fi dorit sa intervenim, sa avem o dezbatere, dar nu avem aceasta competenta. Nu avem competente sa anulam o decizie a Curtii Constitutionale". (Valeriu Zgonea)

Rezultatului referendumului a fost stabilit de BEC pe baza datelor transmise de Guvern, iar CCR nu putea sa ia alta decizie. (Augustin Zegrean)

Alegeri, in data de 2 decembrie

Ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, a declarat ca alegerile parlamentare vor avea loc in data de 2 decembrie, Guvernul urmand sa ia hotararile legate de organizarea scrutinului in sedinta din 1 septembrie.



Citeste si