3 Septembrie 2012

Andronescu propune bacalaureat profesional din 2013



Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a spus, sambata, ca bacalaureatul de anul viitor, probabil, va fi diferentiat, iar liceenii care nu vor sa urmeze o facultate, ci doresc sa intre pe piata muncii, pot da bacalaureatul profesional, care va fi o noua forma de finalizare a studiilor liceale, informeaza Mediafax.

Andronescu a afirmat ca, in urma discutiilor pe care le-a avut cu mai multi directori de scoala, precum si cu reprezentanti ai inspectoratelor, s-a ajuns la concluzia ca trebuie introdusa o noua forma de finalizare a studiilor liceale.

"Se contureaza ideea unui bacalaureat profesional. Acest lucru inseamna ca vom avea bacalaureatul national, pe care-l si avem acum, cu aceleasi probe, cu acelasi continut, iar bacalaureatul profesional sa-l gandim ca o forma de finalizare pentru cei care nu tintesc invatamantul superior, dar vor sa mearga in productie. In felul acesta, prin bacalaureatul profesional, le dam o certificare a capacitatilor lor profesionale", a spus ministrul Educatiei, dupa sedinta de guvern.

Ecaterina Andronescu a precizat ca probele de competente la bacalaureatul profesional vor fi identice cu cele de la bacalaureatul national, dar vor fi adaugate un proiect si o proba practica, precum si un examen scris la educatia antreprenoriala.



Citeste si