Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei, a anuntat, recent, ca deschiderea anului scolar va fi pe 17 septembrie, nu pe 10 septembrie, cum era programat, deoarece, in Romania, traditional, anul scolar incepea in 15 septembrie. "Anul acesta, 15 septembrie este sambata, toti parintii se asteptau ca scoala sa inceapa asa cum incepe de ani de zile, pe 15 septembrie”, a precizat Ecaterina Andronescu.

Avand in vedere decalarea cu o saptamana a cursurilor, Ministerul Educatiei a publicat, pe pagina sa de internet, si un act normativ care modifica structura anului scolar 2012-2013, adaptand-o la noile date, documentul nefiind publicat, inca, in Monitorul Oficial.

Mai exact, in actul normativ se arata ca anul scolar 2012-2013 incepe in data de 1 septembrie, iar cursurile propriu-zise incep luni, 17 septembrie (in perioada 1-17 septembrie doar cadrele didactice se vor prezenta la unitatile de invatamant, n.r.). In plus, inceperea anului scolar pe 17 septembrie inseamna scurtarea cu o saptamana a vacantei din toamna a claselor primare si prescolare, precum si a vacantei de primavara.

Citeste articolul integral pe Avocatnet.ro.